Andere hulp » Mobiliteit » Buzzy Pazz: ontdek het jongerenabonnement van De Lijn

Buzzy Pazz: ontdek het jongerenabonnement van De Lijn

Door IntFormalities
Bijgewerkt op 07 oktober 2023
Geschatte leestijd: 5 minuten

Meta titel: Buzzy Pazz: het jongerenabonnement van De LijnMeta description: Bent u tussen 6 en 24 jaar? En wil u de bus en tram gebruiken? Dan kan u gebruikmaken van een Buzzy Pazz, het handige jongerenabonnement van De Lijn. Lees meer.

Bent u tussen 6 en 24 jaar? En wil u de bus of tram gebruiken? Dan kan u gebruikmaken van het handige en voordelige jongerenabonnement van De Lijn. Met een Buzzy Pazz reist u onbeperkt met alle bussen en trams van De Lijn in Vlaanderen en Brussel.

Hieronder gaan we dieper in op de voorwaarden, kostprijs, mogelijke kortingen en voordeeltarieven van het jongerenabonnement en waar u dit kan kopen. 

Wat is een Buzzy Pazz
A Buzzy Pazz geeft jongeren de vrijheid om gemakkelijk en goedkoop te reizen binnen Vlaanderen en Brussel

Wat is een Buzzy Pazz? 

Een Buzzy Pazz is het jongerenabonnement van De Lijn. Hiermee kunnen jongeren tussen 6 en 24 jaar onbeperkt alle bussen en trams in Vlaanderen en Brussel gebruiken. Dit is inclusief stadsvervoer en regionale lijnen, met uitzondering van de Limburgse snellijnen.  

Het abonnement is geldig voor een bepaalde periode, meestal een maand of jaar. Het doel is om jongeren aan te moedigen om het openbaar vervoer te gebruiken als een duurzaam en handig alternatief voor de auto. Bovendien krijgt u zo als jongere de vrijheid om gemakkelijk en voordelig te reizen binnen Vlaanderen en Brussel. 

Voorwaarden Buzzy Pazz

 • De Buzzy Pazz is een abonnement voor kinderen en jongeren van 6 t.e.m. 24 jaar
 • De Buzzy Pazz is een vervoersbewijs op naam: dit betekent dat het abonnement strikt persoonlijk is en enkel door de houder gebruikt mag worden
 • Bij een controle op de bus of tram moet u altijd uw Buzzy Pazz en identiteitskaart kunnen tonen

Buzzy Pazz prijs

De prijs van een Buzzy Pass hangt af van uw leeftijd en de periode dat het abonnement geldig is:

Kinderen van 6 tot en met 11 jaar€56 voor een jaarabonnement

Jongeren van 12 tot en met 24 jaar
€215 voor een jaarabonnement 
€81 voor 3 maanden 
€33 voor 1 maand 

Daarbij betaalt u eenmalig €5 administratiekosten

Goed om te weten: kinderen jonger dan 6 jaar reizen gratis

Kortingen Buzzy Pazz

Er zijn verschillende kortingen en voordeeltarieven waarvan u kan genieten: 

 • Gezinskorting: Voor gezinnen die meerdere Buzzy Pazzen aankopen met dezelfde startdatum en geldigheidsduur geldt er een gezinskorting. 
 • Gemeentekorting: Heel wat steden en gemeenten betalen een deel van de kostprijs van het abonnement via een derdebetalersregeling. 
 • Werkgeversbijdrage: Er is een wettelijke werkgeversbijdrage van 72% voorzien voor wie de bus of tram neemt voor zijn woon-werkverplaatsingen. Het is ook mogelijk dat uw werkgever zelfs een groter deel van de abonnementsprijs terugbetaald. 
 • Sociaal abonnement: Ontvangt u een leefloon of inkomensgarantie? Of bent u houder van houder bent van een Omnio-attest, een kaart voor verhoogde tegemoetkoming (NMBS) of een WIGW-kaart (Buzzy Pazz ‘VT’)? Dan komt u in aanmerking voor een goedkopere Buzzy Pazz.   
 • Gratis abonnement: Personen met een handicap die in Vlaanderen wonen, komen in aanmerking voor een gratis jaarabonnement. 

Probeeractie eerste middelbaar 

Gaat uw kind binnenkort naar het eerste middelbaar? Dat is een grote stap! Misschien wil u eerst eens een abonnement van De Lijn uitproberen. Zo weet u of uw kind het fijn vindt om met de bus of tram te reizen, en samen met zijn vriendjes het openbaar vervoer van en naar school te nemen. 

De Lijn voorziet speciaal voor de stap naar het eerste middelbaar een gratis probeerabonnement. Uw kind kan met dit abonnement de hele maand september gratis de bus of tram nemen, waardoor ‘taxi mama’ of ‘taxi papa’ even vakantie kan nemen. 

Buzzy Pazz kopen

Er zijn verschillende manieren om een Buzzy Pazz te kopen: 

Online

 1. Ga naar de website van De Lijn
 2. Vink ‘een nieuw abonnement kopen’ aan en vul de gevraagd gegevens in
 3. Gezins- en gemeentekortingen worden automatisch verrekend
 4. Na betaling ontvangt u een bevestigingsmail

In de Lijnwinkel

 1. Ga langs in een Lijnwinkel
 2. Op vertoon van je identiteitskaart kan u daar een abonnement aankopen

Buzzy Pazz verloren? 

Is uw kind zijn Buzzy Pazz verloren? Of wil u weten hoe u een nieuwe Buzzy Pazz kan aanvragen omdat uw kaart defect is? 

Vraag zo snel mogelijk een nieuwe MOBIB-kaart aan. Zo kan u uw abonnement opnieuw gebruiken. Dit kan online via het contactformulier of u kan langsgaan in een Lijnwinkel. 

Na betaling van €10 ontvangt u binnen de 7 werkdagen een nieuwe MOBIB-kaart. 

Tip: Ontdek ook de European Youth Card, een kaart boordevol voordelen voor jongeren. 

Een handig busabonnement voor jongeren

Een Buzzy Pazz is een handig abonnement van De Lijn voor kinderen en jongeren tussen 6 en 24 jaar. Hoeveel een abonnement kost, is afhankelijk van uw leeftijd en de geldigheidsduur van het abonnement.

Er zijn verschillende kortingen en voordeeltarieven waarvan u gebruik kan maken, zoals de gezinskorting of gemeentekorting. Een Buzzy Pass aanvragen kan online of u kan ervoor kiezen om langs te gaan in een van de Lijnwinkels. Met vragen over een Buzzy Pazz kan u terecht bij De Lijn op het nummer 070 220 200 (€0.30/min).

Deel het artikel

IntFormalities

IntFormalities

Misschien vind je het ook leuk...

VERTEL ONS JE SUGGESTIES!

Gebruik ons ​​contactformulier om ons te vertellen over andere onderwerpen die u interesseren…