Search

Pour des informations en français,

Andere hulp » Cultuur » European Youth Card: Europese jongerenkaart vol voordelen 

European Youth Card: Europese jongerenkaart vol voordelen 

Door IntFormalities
Bijgewerkt op 07 oktober 2023
Geschatte leestijd: 4 minuten

Naar Opera Ballet Vlaanderen gaan voor de helft van de prijs? Genieten van korting bij de nieuwste films? Of goedkoop een museumpas of treinticket kopen? Via UiTx duikt u in de wereld van kunst en cultuur in België. Bovendien zijn er dankzij de European Youth Card of EYCA-app leuke kortingen voorzien voor jongeren. Hieronder gaan we dieper in op wat de European Youth Card precies is, van welke voordelen u geniet en hoe u deze Europese jongerenkaart kan aanvragen. 

Wat is European Youth Card? 
De European Youth Card of EYCA is een kaart speciaal ontworpen voor jongeren in Europa.

Wat is European Youth Card? 

De European Youth Card of EYCA is een kaart speciaal ontworpen voor jongeren in Europa. Het is een erkend identificatiebewijs dat kortingen aanbiedt op verscheidene culturele, educatieve en recreatieve activiteiten. Zo worden jongeren gestimuleerd om deel te nemen aan kunst en cultuur, kunnen ze hun horizon verbreden en nieuwe ervaringen in binnen- en buitenland opdoen. Allemaal tegen goedkopere tarieven. Bovendien heeft u als jongere in Vlaanderen en Brussel geen fysieke kaart meer nodig. U kan simpelweg de EYCA-app gebruiken. 

Voordelen European Youth Card

Met de European Youth Card of ECA krijgt u als jongere toegang tot voordelen en kortingen bij culturele, educatieve en recreatieve activiteiten. Deze omvatten onder andere:

  • Concerten
  • Festivals
  • Theatervoorstellingen 
  • Musea 
  • Sportevenementen 
  • Reizen

De kaart is geldig in meer dan 30 Europese landen. Zo kan u als jongere van tal van kortingen genieten, zowel in eigen land als tijdens het reizen in andere Europese landen, bijvoorbeeld terwijl u geniet van jeugdvakantie

Op de website van EYCA vindt u een handig overzicht van alle voordelen

Werkwijze European Youth Card

Om gebruik te maken van alle voordelen van de European Youth Card moet u:

Een EYCA-nummer is uniek en persoonlijk. Na aankoop is het nummer een jaar geldig vanaf de datum van de aankoop. 

UiTX heeft een samenwerking met enkele hogescholen en gemeenten. Vraag dus zeker na of u via uw hogeschool of gemeente een gratis EYCA kan verkrijgen. In dat geval hoeft u zelf niks te betalen. 

De EYCA-app activeren en gebruiken

Nadat u uw persoonlijk EYCA-nummer heeft ontvangen, kan u de EYCA app installeren. Dit is heel eenvoudig:

  • Verkrijg uw persoonlijk EYCA-nummer: dit heeft u na uw online betaling via e-mail ontvangen, of u heeft het nummer gratis verkregen via uw hogeschool of gemeente
  • Download de EYCA-app: de app zelf vindt u in de App Store of Play store van uw telefoon
  • Activeer de EYCA-app: dit doet u door uw persoonlijk EYCA-nummer in te geven 

Vanaf dan heeft u geen kaart meer nodig. U kan gewoon de app laten zien om te genieten van kortingen of leuke voordelen. 

Belangrijk: de EYCA-app werkt op smartphones met Android-versies die door Google ondersteund worden en op smartphones met iOS-versies die door Apple ondersteund worden. De app werkt niet op Windows smartphones. 

Uw EYCA-nummer hernieuwen

Na betaling is uw persoonlijke EYCA-nummer 1 jaar geldig. Wilt u uw European Youth Card hernieuwen? Dan kan u via deze link een nieuw EYCA-nummer ontvangen. Daarna is uw account weer gewoon actief en kan u opnieuw inloggen in de EYCA-app. 

Voordelen European Youth Card
De kaart is geldig in meer dan 30 Europese landen.

EYCA België

De European Youth Card of EYCA is een kaart speciaal ontworpen voor jongeren in Europa. Op deze manier kan u als jongere genieten van tal van kortingen en voordelen binnen de culturele, educatieve en recreatieve sector

De kaart is geldig in het binnenland en in meer dan 30 Europese landen. Perfect dus om te gebruiken in eigen streek of tijdens het reizen in Europa. De kostprijs van de European Youth Card is 5 euro voor 1 jaar. Sommige hogescholen en gemeenten bieden deze echter gratis aan. In Vlaanderen en Brussel is er geen fysieke kaart meer nodig, maar kan u gewoon de EYCA-app gebruiken.

Heeft u nog een vraag over de European Youth Card? Dan kan u terecht op de website van Publiq. 

Deel het artikel

IntFormalities

IntFormalities

Misschien vind je het ook leuk...

VERTEL ONS JE SUGGESTIES!

Gebruik ons ​​contactformulier om ons te vertellen over andere onderwerpen die u interesseren…